Η αηδίωση μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση προβλημάτων, να ενεργοποιήσει τη δημιουργικότητα και να εμπνεύσει μεγάλα έργα τέχνης και επιστήμης. Όταν γίνεται ψυχαναγκαστικό, ωστόσο, οι συνέπειες μπορεί να είναι τρομερές

ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΊΑ
Εσωτερικός Κόσμος

Οι ονειροπολήσεις είναι ένας εσωτερικός κόσμος όπου μπορούμε να κάνουμε πρόβες για το μέλλον και να φανταστούμε νέες περιπέτειες χωρίς ρίσκο. Επιτρέποντας στο μυαλό να περιπλανιέται ελεύθερα μπορεί να βοηθήσει τη δημιουργικότητα – αλλά μόνο αν δώσουμε προσοχή στο περιεχόμενο των ονειροπόλησής μας.
Οι νευροεπιστήμονες έχουν εντοπίσει το «προεπιλεγμένο δίκτυο» – ένα πλέγμα περιοχών του εγκεφάλου που γίνονται ενεργές όταν απομακρύνουμε διανοητικά από το έργο μας στις δικές μας ανατροπές.
Όταν η καθημερινή ζωή γίνεται εθιστική και καταναγκαστική, μπορεί να συντρίψει την κανονική λειτουργία, εμποδίζοντας τις σχέσεις και την εργασία.

Όταν η Rachel Stein (όχι το πραγματικό της όνομα) ήταν ένα μικρό παιδί, περπατούσε γύρω σε έναν κύκλο κουνώντας μια χορδή για ώρες κάθε φορά, διανοητικά περιστρεφόμενες περίπλοκες εναλλακτικές πλοκές για τις αγαπημένες της τηλεοπτικές εκπομπές. Συνήθως ήταν το αστέρι – το φανταστικό έβδομο παιδί στο Brady Bunch, για παράδειγμα. “Γύρω στην ηλικία των οκτώ ή εννέα, ο μεγαλύτερος αδερφός μου είπε, “Το κάνεις αυτό στο μπροστινό γκαζόν, και οι γείτονες σε κοιτάζουν. Απλά δεν μπορείς να το κάνεις πια”, θυμάται ο Στάιν.

Έτσι υποχώρησε στο δωμάτιό της, διασκεδάζοντας μόνο με τις περίτεχνες ευλάβειές της. Καθώς μεγάλωνε, οι τηλεοπτικές εκπομπές άλλαξαν – πρώτα το Γενικό Νοσοκομείο, μετά η Δυτική Πτέρυγα – αλλά η έντονη ανάγκη της να βυθιστεί στον φανταστικό της κόσμο δεν άλλαξε.


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

site-info { display: none; }
elGreek