ΤΟ ΆΓΧΟΣ ΑΠΌΔΟΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΌ
Όποιος έχει βρεθεί ποτέ σε παρόμοια κατάσταση –και αυτό είναι όλοι μας– μπορεί να συμπάσχει. Ακόμα και με εργασίες που έχουμε κάνει ένα εκατομμύριο φορές – όπως να μιλάμε μια δεύτερη γλώσσα, να ανεβαίνουμε σκάλες ή να πλοηγούμαστε στο παντοπωλείο – υπό πίεση ή παρατήρηση, ενθουσιαζόμαστε. Χάνουμε τις πιο βασικές ικανότητες. Μια φίλη μου είπε ότι μια φορά, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης για μεσημεριανό γεύμα, αναζήτησε υπερβολικά πώς να καταπιεί και έπρεπε να καθίσει για λίγα λεπτά με ένα στόμα γεμάτο παγωμένο τσάι πριν μπορέσει να πάρει τον εαυτό της και να το καταλάβει.

Είναι καθολικό: η πίεση, είτε με πιέζει προς τα κάτω είτε σε πιέζει προς τα κάτω, μας κάνει να αμφιβάλλουμε πώς να κρατήσουμε τον στόπερ, να δουλέψουμε το δείκτη λέιζερ ή να προφέρουμε τη θέση (είναι “neesh?”. Ή “nitch?”), παρόλο που συνήθως το κάνουμε χωρίς σκέψη.

Λοιπόν, τι μπορείς να κάνεις αυτή τη στιγμή; Είτε προσπαθείτε να κάνετε μια οντισιόν, να καρφώσετε μια παρουσίαση, να ρίξετε μια ελεύθερη βολή ή να συλλαβίσετε “koinonia” για τη νίκη στο National Spelling Bee, πώς μπορείτε να τραβήξετε όλες τις στάσεις χωρίς να χάσετε την ψυχραιμία σας;

Αυτή την εβδομάδα, ας τελειώνουμε με αυτές τις τρεις συμβουλές.


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

site-info { display: none; }
elGreek